Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Тисменицькій ДПІ податківці провели семінар для платників податків

опубліковано 21 липня 2023 о 11:45

Начальник Тисменицької ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Олександра Гайдей провела черговий семінар для платників податків, на якому розповіла про подання звітності через електронний кабінет, деклараційну кампанію 2023, застосування РРО та програмних РРО суб’єктами господарювання та легалізацію зарплати.  

Посадовець зазначила, що на сьогодні податкова служба пропонує ряд електронних сервісів, в залежності від потреб платника. Найпопулярнішим серед платників податків є такий сервіс як Електронний кабінет, який надає можливість, навіть у період дії воєнного стану, реалізувати платникам права та обов’язки у сфері оподаткування. Користуватися цим сервісом можуть не лише суб’єкти господарювання, а й громадяни. Через приватну частину електронного кабінету суб’єкти господарювання можуть подати звітність, переглянути розрахунки з бюджетом, зареєструвати програмний РРО, а громадяни можуть подати декларацію про майновий стан та доходи, повідомлення-рішення про сплату майнових податків.  Скористатись зазначеним сервісом можуть особи, які ідентифіковані за особистим ключем, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг. 

Крім того, Олександра Гайдей нагадала про термін сплати фізичними особами задекларованих податкових зобов’язань з ПДФО та військового збору до 1 серпня п.р., та розповіла про право громадян на податкову знижку, які у 2022 році сплачували за навчання, будівництво житла, переобладнання автомобіля, тощо.  Податківець зауважила, що подати декларацію на отримання податкової знижки громадяни мають право до 31 грудня 2023 року. 

Керівник податкової інспекції також наголосила, що підприємці зобов’язані при готівкових розрахунках застосовувати РРО або програмні РРО. За її словами без касового апарату можуть працювати лише платники єдиного податку 1 групи, а також підприємці, які здійснюють торгівельну діяльність в селах чи селищах за умови дотримання ними певних умов, передбачених чинним законодавством. 

Також Олександра Гайдей нагадала суб’єктам господарювання про дотримання норм трудового законодавства під час прийняття на роботу найманих працівників та закликала вчасно виплачувати заробітну плату та сплачувати податки до бюджету.