Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Яремчанщині податківці на семінарі роз’яснили платникам податків актуальні питання податкового законодавства

опубліковано 14 липня 2023 о 14:47

Фахівці Яремчанської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області нещодавно провели семінар для платників податків з актуальних питань податкового законодавства.

На семінарі старший державний інспектор Степан Озорович проінформував присутніх про можливості електронних сервісів, які надає Державна податкова служба України. Посадовець зазначив, що за допомогою цих сервісів можна перевірити стан розрахунків з бюджетом, подати декларацію про доходи, зареєструвати програмний РРО, подати та переглянути податкову звітність, переглянути податкові-повідомлення рішення чи отримати іншу інформацію. 

Крім того, учасникам семінару роз’яснено порядок розрахунку та сплати податку на нерухоме майно і земельного податку. Степан Озорович розповів як нараховуються майнові податки та зазначив, що громадяни мають сплатити податок на нерухоме майно та земельний податок не пізніше 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення. 

На семінарі також були розглянуті питання, пов’язані з розрахунком мінімального податкового зобов’язання, кого стосується даний платіж та в яких випадках його сплата є обов’язковою.

Також під час заходу податківець зауважив на необхідності дотримання платниками норм податкового і трудового законодавства та наголосив працедавцям, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору та подання до органу податкової служби повідомлення про прийняття працівника на роботу.  

Нагадав Степан Озорович присутнім і про деклараційну кампанію - 2023 та  право громадян на податкову знижку. Посадовець зауважив, що для повернення частини сплаченого податку на доходи фізичних осіб громадяни мають подати податкову декларацію про майновий стан і доходи та документи, які підтверджують понесені витрати до 31 грудня 2023 року.