Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці розповіли богородчанцям про сплату податку на нерухоме майно та інші актуальні питання податкового законодавства

опубліковано 12 липня 2023 о 15:36

Начальник Богородчанської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Любов Грицак на черговій зустрічі з платниками податків розповіла про сплату податку на нерухоме майно та інші актуальні питання податкового законодавства. 

Керівник податкової інспекції наголосила присутнім, що платниками податку на нерухомість є юридичні особи, підприємці, а також громадяни. Суб’єкти господарювання самостійно нараховують та сплачують податки, а громадянам нарахування проводить податкова служба. Посадовець зазначила, що податок на нерухоме майно громадяни мають сплатити протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення. 

Любов Грицак зазначила, що податком на нерухомість оподатковуються квартири площею понад 60 квадратних метрів, будинки – площа яких перевищує 120 квадратів, а також квартира і будинок загальною площею більш як 180 квадратних метрів. Якщо ж у власності є квартира площею понад 300 квадратних метрів або будинок понад 500 квадратних метрів - потрібно буде додаткового заплатити ще 25 тис. гривень.

Крім того, керівник податкової інспекції нагадала про застосування РРО чи ПРРО під час здійснення торгівлі та наданні послуг за готівкові кошти. За її словами у разі проведення готівкових розрахунків застосовувати касові апарати зобов’язані всі суб’єкти господарювання, крім підприємців-платників єдиного податку першої групи. Водночас, проведення торгівельної діяльності у сільській місцевості за умови дотримання певних норм законодавства можливе без РРО, однак із обов’язковим застосуванням Книг обліку розрахункових операцій та розрахункових квитанцій. 

Крім цього, посадовець нагадала працедавцям на дотримання вимог трудового законодавства, своєчасного подання повідомлення про прийняття на роботу найманих працівників та виплати їм заробітної плати не менше мінімального розміру.