Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про повернення частини коштів сплачених за навчання розповіли податківці Тлумаччини

опубліковано 12 липня 2023 о 15:33

В Тлумацькій ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області відбулась зустріч з громадянами, які бажають скористатись правом на отримання податкової знижки за понесеними витратами за навчання.

Під час проведеного заходу СДІ Тлумацької ДПІ Оксана Пахолюк, поінформувала, що при розрахунку податкової знижки враховуються витрати, понесені за навчання у вітчизняних закладах дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійно-технічної та вищої освіти за здобуття відповідної освіти за себе та/або члена сім'ї першого ступеня споріднення. 

За словами посадовиці, для того щоб скористатися податковою знижкою необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи. Разом з декларацією подаються відповідні підтверджуючі документи, зокрема, квитанції, чеки, прибуткові касові ордери, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою, а також копії договорів, довідки про отримані доходи у вигляді заробітної  плати,  копію паспорта та документи, які підтверджують ступінь споріднення (у разі компенсації  вартості навчання члена сім’ї першого ступеня спорідненості). 

Оксана Пахолюк звернула увагу присутніх, що декларацію для отримання податкової знижки за 2022 рік можна подати  до 31 грудня 2023 року. За її словами, якщо платник податку до кінця року, не скористається правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного року, таке право на наступні податкові роки не переноситься. 

Наостанок фахівець повідомила, що для зручності платників, декларацію можна подати через сервіс ,,Електронний кабінет платника” за посиланням cabinet.tax.gov.uaу розділі ,,ЕК Для громадян” за допомогою електронного цифрового підпису, а також скориставшись послугою Дія.Підпис.