Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Верховинщині податківці розповіли платникам податків про актуальні питання податкового законодавства

опубліковано 12 липня 2023 о 15:29

На черговому семінарі начальник Верховинської  ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Оксана Ясінська розповіла платникам податків про декларування громадянами доходів за минулий рік та інші актуальні питання податкового законодавства. 

Посадовець зазначила, що декларацію про майновий стан і доходи громадяни можуть подати через Електронний кабінет. У приватній частині Електронного кабінету, Державною податковою службою впроваджено сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» за допомогою якого можна сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу. При складанні декларації в Електронному кабінеті платника здійснюється часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб, та відомостей про об'єкти нерухомого чи рухомого майна. 

Крім того, Оксана Ясінська розповіла про право громадян на податкову знижку та зазначила перелік документів, необхідних для підтвердження витрат. При цьому зауважила, якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не скористається правом на отримання податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься, тобто, щоб отримати податкову знижку за навчання за 2022 рік, платник має подати декларацію включно до 31 грудня 2023 року.  

На заході також йшлося про обов’язкове застосування суб’єктами господарювання реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО у разі проведення розрахункових операцій. 

Крім того, Оксана Ясінська звернула увагу на необхідності роботодавців дотримуватись вимог трудового законодавства, належно укладати трудові договори з найманими працівниками та виплачувати заробітну плату не нижчу мінімального розміру.