Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рогатинщині податківці розповідають про можливості Електронного кабінету та актуальні питання в податковій сфері

опубліковано 12 липня 2023 о 15:25

Керівник Рогатинської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Тетяна Холява провела чергову зустріч з платниками податків з питань подання звітності за допомогою Електронного кабінету. Начальник податкової інспекції  розповіла про можливості сервісу Електронний кабінет, за допомогою якого платник може подати податкову звітність в електронному вигляді, автоматично перевірити заповнену звітність на наявність арифметичних помилок та оновити версії форматів документів. 

Також за словами посадовця через Електронний кабінет можна подати і декларацію про майновий стан і доходи з метою декларування доходів, отриманих громадянами в 2022 році та реалізувати право на отримання податкової знижки. Для того, щоб скористатись податковою знижкою за минулий рік декларацію разом з копіями договору про надання послуг та відповідні платіжні і розрахункові документи слід подати до 31 грудня поточного року.

Разом з тим, Тетяна Холява нагадала присутнім про належне оформлення трудових відносин, дотримання законодавства про оплату праці та детінізацію доходів у сфері зайнятості населення. За її словами, працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору та подання до органу податкової служби повідомлення про прийняття працівника на роботу.