Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці завітали до працівників та відвідувачів ЦНАПу Рожнятівської селищної ради та розповіли про основні новації податкового законодавства

опубліковано 11 липня 2023 о 11:12

В рамках активізації роз’яснювальної роботи щодо новацій податкового законодавства, актуальності сплати місцевих бюджетів  та погашення податкових боргів начальник ДПІ Михайло Гирда провів зустріч з працівниками та відвідувачами ЦНАПу Рожнятівської селищної ради. 

Під час зустрічі Михайло Гирда поінформував учасників зустрічі про стан виконання місцевого бюджету громади, пошук резервів його наповнення, в тому числі за рахунок погашення заборгованості, яка виникла в платників в попередніх періодах. 

Відповідно посадовець нагадав, що вже невдовзі у платників виникне обов’язок сплати майнових податків в поточному році, про що їх буде інформовано податковими повідомленнями – рішеннями. Сплатити нараховані суми потрібно протягом 60 календарних днів з дня вручення ППР, не допускаючи накопичення заборгованості. 

Також начальник ДПІ розповів про новий платіж, який у 2023 році власники або користувачі земельних ділянок сплачуватимуть вперше. Зокрема, мова йшла про мінімальне податкове зобов’язання, яке сплачуватиметься за земельні частки (паї) сільськогосподарського призначення. 

Окремо податківець нагадав щодо обов’язок підриємців застосування РРО або ПРРО у разі проведення готівкових розрахунків. При цьому звернув увагу, що законодавством дозволено не застосовувати РРО при здійсненні  роздрібної торгівлі на території села та селища товарами (крім підакцизних товарів), за умови використання книг обліку розрахункових операцій та розрахункових книжок.  

На завершення заходу посадовець розповів про переваги використання електронних сервісів ДПС України.