Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Яремчанські податківці проводять зустрічі з підприємцями щодо актуальних питань податкового законодавства

опубліковано 12 червня 2023 о 14:10

Начальник Яремчанської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Юрій Вередюк провів чергову зустріч з суб’єктами господарювання. Під час зустрічі посадовець розповів присутнім про електронний сервіс ДПС – електронний кабінет платника та зазначив, що з метою спрощення процедури подання декларації про майновий стан і доходи, податкова служба запровадила сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» у приватній частині Електронного кабінету. Юрій Вередюк наголосив, що сервіс є оптимально простим та надає можливість визначивши лише період звітного року отримати з Державного реєстру фізичних осіб – платників податку інформацію про нараховані чи виплачені доходи та податок на доходи фізичних осіб та військовий збір. Крім того, фізична особа може отримати попередньо заповнену декларацію на підставі даних Державного реєстру та відповідні додатки до декларації, а також додати до декларації копії первинних документів як додатки до декларації. 

Також Юрій Вередюк роз’яснив присутнім особливості сплати земельного податку,  мінімального податкового зобов’язання та податку на нерухоме майно. 

На завершення керівник податкової інспекції нагадав підприємцям про обов’язок застосовувати РРО чи ПРРО при проведенні розрахункових операцій, ведення  обліку товарних запасів та забезпечення оформлення трудових відносин з найманими працівниками.