Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як подати декларацію на податкову знижку розповіли в Тисменицькій ДПІ

опубліковано 12 червня 2023 о 14:12

Начальник Тисменицької ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Олександра Гайдей провела зустріч з платниками податків, під час якої  розповіла про подання  декларації про майновий стан і доходи за 2022 рік для отримання податкової знижки. 

Як зазначила посадовиця, право на податкову знижку мають громадяни, які оплачували своє навчання, або навчання своїх дітей у вітчизняних навчальних закладах, сплачували відсотки за користування іпотечним кредитом, благодійні внески неприбутковим організаціям чи здійснювали інші витрати, передбачені Податковим кодексом. Отримати податкову знижку, за словами посадовиці, може лише фізична особа, яка офіційно отримує заробітну плату і сплачує ПДФО. 

Крім цього, Олександра Гайдей зауважила, що податкова знижка надається у поточному році за наслідками попереднього календарного року. Для цього потрібно включно до 31 грудня наступного за звітним роком подати податкову декларацію про майновий стан і доходи. Разом з декларацією потрібно подати копії договору, квитанцій про сплату, паспорт, довідку про доходи.

Також керівник Тисменицької ДПІ звернула увагу, що подати декларацію на податкову знижку можна як особисто, звернувшись до ЦОПу або в електронному вигляді через приватну частину Електронного кабінету.