Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Калущині податківці провели семінар для платників податків щодо актуальних питань податкового законодавства

опубліковано 07 червня 2023 о 13:44

Фахівці Калуської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області нещодавно провели семінар для платників податків, на якому роз’яснили  актуальні питання податкового законодавства.

Під час заходу начальник Калуської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Лілія Василів розповіла присутнім про сервіс ДПС України - електронний кабінет, через приватну частину якого громадяни можуть переглянути розрахунки з бюджетом, подати декларацію про майновий стан і доходи, отримати довідку про доходи, зареєструвати програмний РРО та отримати повідомлення-рішення про сплату майнових податків. 

Посадовець також нагадала суб’єктам господарювання, що у разі проведення готівкових розрахунків вони зобов'язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій, крім спрощенців першої групи і фізичних осіб, які продають на ринку продукти власного підсобного господарства. Крім того, платники податків, які здійснюють розрахунки виключно в безготівковій формі шляхом перерахування коштів за товар чи послугу банківським переказом на розрахунковий рахунок продавця через установу банку чи внесення готівки через касу банку, не зобов'язані застосовувати РРО. 

Начальник податкової інспекції наголосила на порядку подання звітності платниками онлайн та нових бюджетних рахунках для сплати мінімального податкового зобов’язання. Крім того, зауважила, що у 2023 році власники або користувачі земельних ділянок вперше сплачуватимуть мінімальне податкове зобов’язання за свої земельні паї сільськогосподарського призначення.  

Лілія Василів також звернула увагу працедавців на дотримання ними вимог законодавства про працю та обов’язкове укладення трудових договорів з найманими працівниками.