Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податки з платниками. В Косівській ДПІ відбувся семінар

опубліковано 30 травня 2023 о 13:44

Актуальні питання податкового законодавства обговорили в Косівській податковій інспекції з платниками податків під час чергового семінару. 

Зокрема, начальник Косівської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Оксана Мельниченко вкотре нагадала, що фізична особа-підприємець на другій, третій, четвертій групах оподаткування, яка здійснює роздрібну торгівлю за готівкові кошти, повинна застосовувати реєстратор розрахункових операцій, відповідно детально зупинилася на алгоритмі реєстрації касових апаратів, як класичних, так і програмних, суб’єктами господарювання. Окремо зупинилася на категорії платників податків, які можуть не використовувати у своїй діяльності РРО. 

Посадовець також поінформувала присутніх про введення в дію нових бюджетних рахунків для сплати мінімального податкового зобов’язання, яке власники або користувачі земельних ділянок вперше сплачуватимуть у 2023 році. Крім того, керівник податкової інспекції нагадав, що з 1 квітня ц.р. діє новий порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення. При цьому зауважила, що для всіх платників запроваджено перехідний період, який надає можливість до 1 липня 2023 року при сплаті податків, зборів, єдиного внеску використовувати і старий формат реквізиту «Призначення платежу». 

Також присутніх було ознайомлено з перевагами подання звітності в електронному вигляді та можливістю отримувати актуальну інформацію з питань податкового законодавства через електронні сервіси ДПС.