Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Верховинські податківці роз’яснюють платникам діюче законодавство

опубліковано 24 травня 2023 о 15:55

Нещодавно в.о.начальника Верховинської ДПІ Надія Пататюк провела робочу зустріч з платниками податків. Під час зустрічі посадовиця розповіла присутнім про електронні сервіси ДПС України, основними перевагами, за словами Надії Пататюк, є економія робочого часу платників податків. Податківка детально розповіла про сервіс «Електронний кабінет». За її словами через приватну частину платники можуть подати декларацію про майновий стан і доходи, отримати довідку про доходи, переглянути стан розрахунків з бюджетом, зареєструвати програмний РРО та отримати повідомлення-рішення про нарахування майнових податків. 

В ході зустрічі Надія Пататюк звернула увагу присутніх на необхідності застосування РРО/ПРРО підприємцями, які перебувають на спрощеній системі оподаткування II-IV груп та здійснюють готівкові розрахунки з покупцями. При цьому зазначила, що застосування касових апаратів не є обов’язковим для «спрощенців» I групи.

Також посадовиця поінформувала про введення в дію нових бюджетних рахунків для сплати мінімального податкового зобов’язання, яке власники або користувачі земельних ділянок вперше сплачуватимуть у 2023 році. Крім того, нагадала,  що з 1 квітня цього року діє новий порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних та платежів. Однак, до 1 липня 2023 року при сплаті податків, зборів, єдиного внеску платники можуть використовувати і старий формат реквізиту «Призначення платежу».

Принагідно виконуюча обов’язки начальника інспекції зауважила і про можливість отримання громадянами, які отримують заробітну плату та сплачують до бюджету ПДФО, податкової знижки за понесені певні види витрат.

Наостанок Надія Пататюк звернула увагу присутніх працедавців на дотриманні ними вимог трудового законодавства, зокрема укладення договорів з найманими працівниками, виплати заробітної плати в розмірі не нижчому, як встановлений законодавством та своєчасного та повного перерахування до бюджету податків і зборів.