Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про порядок отримання податкової знижки, реєстрації РРО чи ПРРО розповіли в Долинській податковій

опубліковано 25 травня 2023 о 08:41

Днями начальник Долинської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Олена Байко провела зустріч з підприємцями громади та нагадала про діюче податкове законодавство. 

Зокрема, Олена Байко розповіла про кампанію декларування доходів, отриманих громадянами в 2022 році. Детально зупинилась на декларуванні доходів з метою отримання податкової знижки за понесеними витратами на навчання. За словами податківки, підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яку необхідно подати по 31 грудня включно. Цьогоріч відшкодовується частина витрат понесених за 2022 рік.  

Також посадовиця нагадала, якщо фізична особа – підприємець на  другій, третій, четвертій групах оподаткування та здійснює роздрібну торгівлю за готівкові кошти, то їй необхідно застосовувати реєстратор розрахункових операцій. Не застосовувати РРО/ПРРО можуть лише підприємці – платники єдиного податку першої групи. Детально Олена Байко роз’яснила послідовність дій платника для реєстрації програмного РРО.

Наостанок, керівниця розповіла про Електронний кабінет, який є безкоштовним і зручним сервісом, за допомогою якого можна здійснювати контроль за станом розрахунків з бюджетом, подавати заяви, запити, податкову звітність, сплачувати податки онлайн тощо.  За словами начальниці ДПІ, однією вимогою для електронного спілкування з органами ДПС є наявність кваліфікованого електронного підпису.