Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сплату податків в умовах воєнного часу обговорили на зустрічі керівництво Богородчанської ДПІ та Старобогородчанської територіальної громади

опубліковано 10 травня 2023 о 14:16

Актуальні питання щодо своєчасності та повноти сплати податків в умовах воєнного стану, сплати заборгованих сум з земельного податку та податку на нерухомість, дотримання суб’єктами господарювання вимог податкового законодавства обговорили на зустрічі начальник Богородчанської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Любов Грицак з керівництвом Старобогородчанської ТГ.

Як зазначила Любов Грицак, сплата податків, особливо в нинішніх реаліях, є надзвичайно важливою як для місцевих бюджетів так і бюджету країни вцілому. Тому платники повинні вчасно та в повному обсязі сплачувати податкові зобов’язання, завдяки чому територіальна громада матиме змогу вирішувати першочергові завдання соціально-економічної сфери, а також підтримувати ЗСУ. 

Також обговорили учасники зустрічі питання проведення роз’яснювальної роботи з тими суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність на території громади, але не сплачують податки, зокрема ПДФО. Приділили увагу проведенню інвентаризації договорів земельних ділянок на предмет актуальності нормативно-грошової оцінки землі, ставок орендної плати та земельного податку тощо, а також проведенню інвентаризації земельних ділянок, майна та договорів оренди землі і надання Богородчанській ДПІ інформації про власників земельних ділянок чи нерухомості, їх площі, орендарів для нарахування місцевих податків та плати за землю.  

Крім того, обговорили питання механізмів погашення податкового боргу, що обліковується у громадян та суб’єктів господарювання громади. 

Любов Грицак коротко розповіла про актуальні податкові новації, зокрема про сплату мінімального податкового зобов’язання власниками та орендарями сільськогосподарських земель та про порядок заповнення платіжних документів для сплати податків. 

Також керівник Богородчанської ДПІ нагадала присутнім перелік адміністративних послуг, які можна отримати у Центрі обслуговування платників, та електронні сервіси, якими можуть скористатися платники податків. 

На завершення зустрічі Любов Грицак поінформувала про функціонування електронної скриньки комунікаційної податкової платформи ГУ ДПС в Івано-Франківській області, яка створена задля оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотного зв’язку.