Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Косівщини укріплюють співпрацю з представниками громад

опубліковано 10 травня 2023 о 14:03

Нещодавно начальник Косівської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Оксана Мельниченко провела «круглий стіл» за участю фахівців центрів надання адміністративних послуг Косівської, Яблунівської, Космацької, Рожнівської територіальних громад. Також, до «круглого столу» долучились і представники Косівського відділу Державної міграційної служби та відділу обслуговування громадян №9 сервісного центру управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області.

Основною метою проведення цього заходу було  покращення взаємодії між службами, якості надання адміністративних послуг та обслуговування платників податків. 

Фахівцями було обговорено проблемні питання по всіх видах послуг і напрямках роботи служб. Також  обговорено питання, щодо  видачі громадянам реєстраційних номерів облікової картки платника податків з обов’язковим  наданням витягів з реєстру територіальної громади, порядок призначення пенсій, перерахунок пенсій, перехід на інший вид пенсії, призначення страхових виплат подачі анкети на виготовлення електронного пенсійного посвідчення та паперового пенсійного посвідчення, призначення субсидій та пільг.

Наостанок Оксана Мельниченко розповіла про чинне податкове законодавство. Зокрема, звернула увагу присутніх на те, що з 1 квітня 2023 року діє новий порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції на сплату податків, зборів, єдиного внеску. Також податківка нагадала про електронні сервіси ДПС України.