Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Городенківщини розповіли підприємцям про електронні сервіси ДПС та деклараційну кампанію 2023

опубліковано 28 квітня 2023 о 09:51

Начальник Городенківської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Руслан Колодій нещодавно зустрівся з фізичними особами - підприємцями та розповів їм про електронні сервіси ДПС та деклараційну кампанію 2023. 

Посадовець наголосив на перевагах подання звітності в електронній формі за допомогою сервісу «Електронний кабінет». За його словами  авторизовані платники мають можливість не тільки подати декларації в режимі он-лайн, а також переглянути подану звітність, зареєструвати програмний РРО та перевірити стан розрахунків з бюджетом.

Також Руслан Колодій розповів про кампанію декларування доходів, в яких випадках подання декларації про майновий стан і доходи є обов’язковим, які терміни подання декларації та сплати податкових зобов’язань з ПДФО і військового збору.

Керівник податкової інспекції зауважив, що граничний термін подання декларації про майновий стан і доходи для фізичних осіб, які отримали в минулому  році доходи, які підлягають декларуванню – 1 травня 2023 року. Водночас зазначив, що скористатись правом на податкову знижку за 2022 рік громадяни мають право до 31 грудня поточного року.