Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Галицької ДПІ продовжують активну роз’яснювальну роботу податкового законодавства

опубліковано 28 квітня 2023 о 09:14

Начальник Галицької ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Петро Сисак на черговій зустрічі з платників податків розповів про актуальні питання податкового законодавства.

Посадовець наголосив присутнім на можливостях Електронного кабінету, а також на поданні звітності в електронній формі. За його словами подавати звітність в електронному вигляді досить зручно, але для цього потрібно мати електронний цифровий підпис. В приватній частині Електронного кабінету, громадянин заповнює декларацію, додає скановані копії необхідних документів, та надсилає документ до податкового органу. 

Петро Сисак зауважив, що за допомогою Електронного кабінету можна не лише надіслати податкову декларацію, а й переглянути інформацію про розрахунки з бюджетом, отримати інформацію із загальнодоступних реєстрів та переглянути податкові повідомлення-рішення на сплату податку на нерухомість та земельного податку.

Також посадовець звернув увагу роботодавців на дотриманні ними вимог трудового законодавства, зокрема укладення договорів з найманими працівниками та виплати їм заробітної плати не менше мінімально встановленого законодавством рівня.

Окремо розглянули питання, як докупити страховий стаж необхідний для призначення пенсії. Зокрема, керівник інспекції зауважив, що докупити стаж можуть фізичні особи за період, в якому вони офіційно не працювали і не належали до категорії застрахованих осіб. Для цього громадянам необхідно звернутись до податкового органу за місцем проживання для укладення відповідного договору та сплатити певну суму єдиного внеску.