Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Тисменицькій ДПІ податківці розповіли громадянам про декларування доходів

опубліковано 27 квітня 2023 о 14:33

Начальник Тисменицької ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Олександра Гайдей на черговій зустрічі розповіла громадянам про кампанію декларування доходів, отриманих торік. Посадовець наголосила в яких випадках подання декларації про майновий стан і доходи є обов’язковим, та роз’яснила порядок заповнення та подання податкової декларації. 

Керівник податкової інспекції зазначила, що Декларацію про майновий стан і доходи можна подати в електронному вигляді через Електронний кабінет у розділі «Податкова декларація про майновий стан і доходи». Скористатись зазначеним сервісом зможуть особи, які ідентифіковані за особистим ключем, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг. 

Олександра Гайдей  зауважила, що граничний термін подання декларації про майновий стан і доходи для фізичних осіб, які отримали в минулому  році доходи, які підлягають декларуванню - 1 травня 2023 року. Водночас зазначила, що скористатись правом на податкову знижку за 2022 рік громадяни мають право до 31 грудня поточного року.