Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці на семінарі розповіли тисменицьким платникам податків про актуальні питання податкового законодавства

опубліковано 26 квітня 2023 о 13:19

В Тисменицькій податковій інспекції нещодавно відбувся семінар для платників податків щодо декларування громадянами доходів за минулий рік та інших актуальних питань податкового законодавства. 

Начальник Тисменицької ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Олександра Гайдей розповіла про кампанію декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році та наголосила які доходи необхідно задекларувати, які ставки застосовуються при оподаткуванні доходів та які терміни подання декларації. За її словами, подати декларацію про майновий стан і доходи громадяни можуть не лише особисто, але й через Електронний кабінет платника. Олександра Гайдей зазначила, що з метою спрощення процедури подання декларації про майновий стан і доходи, податкова служба запровадила сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» у приватній частині Електронного кабінету. 

Крім того, посадовець розповіла про переваги подання звітності в електронному вигляді та можливість отримувати актуальну інформацію з питань податкового законодавства через електронні сервіси ДПС.

На семінарі йшлося також про умови перебування на спрощеній системі оподаткування, подання звітності платниками єдиного податку, про введення в дію нових бюджетних рахунків для сплати мінімального податкового зобов’язання та нові правила заповнення платіжних доручень на сплату податків та ЄСВ, про порядок розрахунку мінімального податкового зобов’язання та умови застосування РРО.

Керівник податкової інспекції також звернула увагу роботодавців на дотриманні ними вимог трудового законодавства, зокрема укладення договорів з найманими працівниками та виплати їм заробітної плати не менше мінімально встановленого законодавством рівня.