Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці проводять роз’яснювальні заходи для забезпечення виконання платниками податків своїх обов’язків

опубліковано 26 квітня 2023 о 13:06

Начальником Cнятинської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Мирославом Остафійчуком систематично проводяться робочі зустрічі з фізичними особами-підприємцями, громадянами Снятинської та Заболотівської територіальних громад.

Так нещодавно, Мирослав Остафійчук провів зустріч фізичною особою-підприємцем Володимиром Стрибком, який одночасно є керівником товариства «СТС» під час якої обговорив порядок декларування доходів отриманих в 2022 році, новації в податковому законодавстві тощо.

Начальник ДПІ деталізував, які доходи підлягають обов’язковому декларуванню, які терміни та форми подання податкової декларації. При цьому, звернув увагу, що з 1 січня 2023 року діє нова форма податкової декларації, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.05.2022 №143 «Про внесення змін до форми  податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи». 

За словами керівника, з метою спрощення процедури подання декларації про майновий стан і доходи, податковою службою впроваджено сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» у приватній частині Електронного кабінету. 

Також посадовець зазначив, що з 1 квітня 2023 року діє новий порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції на сплату податків, зборів, єдиного внеску,  однак до 1 липня діє перехідний період, впродовж якого кошти будуть зараховані навіть у разі сплати за попередніми правилами.

На завершення, Мирослав Остафійчук поінформував платників податків про функціонування електронних  сервісів ДПС України, основними перевагами використання яких є економія робочого часу платника податків, відсутність необхідності придбавати бланки звітних документів, оновлення версій документів звітності, оперативність обробки отриманої інформації, підтвердження подання звітності, постійне оновлення програмного забезпечення, автоматичне формування архіву електронних копій звітів, квитанцій та інших документів, ін.