Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Долинщини роз’яснюють платникам законодавчі новації

опубліковано 26 квітня 2023 о 12:58

Днями начальник Долинської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Олена Байко провела зустріч з підприємцями громади та розповіла їм про останні зміни в податковому законодавстві.

Зокрема посадовиця нагадала платникам про умови перебування на спрощеній системі, порядок та терміни подання звітності платниками єдиного податку, поінформувала про введення в дію нових бюджетних рахунків для сплати мінімального податкового зобов’язання та нових правил заповнення платіжних доручень на сплату податків та ЄСВ, розповіла про порядок розрахунку мінімального податкового зобов’язання та порядок застосування РРО.

Нагадала Олена Байко і про кампанію декларування доходів отриманих громадянами в 2022 році. Розповіла в яких випадках подання декларації про майновий стан і доходи є обов’язковим, в які терміни потрібно подати декларацію та сплатити податкові зобов’язання з ПДФО та військового збору та хто може скористатися податковою знижкою.

Крім цього, начальниця ДПІ розповіла про переваги подання звітності в електронному вигляді та  можливість отримувати актуальну інформацію з питань податкового законодавства через електронні сервіси ДПС.