Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці на тренінгах розповідають івано-франківцям про подання декларацій про доходи та реєстрації ПРРО за допомогою Електронного кабінету

опубліковано 25 квітня 2023 о 14:52

Фахівці Івано-Франківської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області щоденно проводять тренінги з платниками податків щодо подання річних декларацій про майновий стан та доходи за результатами 2022 року, заповнення повідомлення про об’єкти оподаткування за формою № 20- ОПП та реєстрації програмних РРО платниками податків за допомогою Електронного кабінету. 

Під час заходу податківці Івано-Франківської ДПІ наголосили на необхідності дотримання вимог законодавства щодо змін реєстраційних даних, видів діяльності, обліку об’єктів оподаткування та проінформували присутніх про переваги електронних сервісів ДПС. Громадяни та суб’єкти господарювання мали можливість в центрі обслуговування платників податків зареєструвати програмний РРО чи подати декларацію про доходи за допомогою  Електронного кабінету. 

Фахівці податкової інспекції зауважили, що в електронному сервісі "Електронний кабінет" після авторизації з використанням електронного цифрового підпису платник може переглянути інформацію щодо об`єктів оподаткування та податкових зобов`язань по платі за землю з фізичних осіб за даними інформаційно-комунікаційної системи ДПС.

Крім того, платникам податків роз’яснено особливості деклараційної кампанії 2023 рік, зокрема подання громадянами декларації про майновий стан і доходи, які отримували доходи від спадщини та дарування, прощеного боргу, доходи від продажу рухомого та нерухомого майна, доходи від інвестиційного прибутку, іноземні доходи, тощо. 

Податківці також розповіли громадянам про зміни в декларації про майновий стан та доходи та порядок її заповнення та подання, а також терміни сплати задекларованих податкових зобов’язань.