Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Івано-Франківські податківці розповіли платникам податків про електронні сервіси ДПС та щорічне декларування доходів за 2022 рік

опубліковано 25 квітня 2023 о 14:50

Заступник начальника Івано-Франківської ДПІ Олена Мухіна розповіла на черговій зустрічі платникам податків про електронні сервіси ДПС та щорічне декларування доходів за 2022 рік.

Зокрема, посадовець повідомила на можливість використання фізичними особами електронних сервісів ДПС та зазначила, що з метою спрощення процедури подання декларації про майновий стан і доходи, податковою службою впроваджено сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» у приватній частині Електронного кабінету. 

Олена Мухіна наголосила, що сервіс є оптимально простим та надає можливість визначивши лише період звітного року отримати з Державного реєстру фізичних осіб – платників податку інформацію про нараховані чи виплачені доходи та податок на доходи фізичних осіб та військовий збір. Крім того, фізична особа може отримати попередньо заповнену декларацію на підставі даних Державного реєстру та відповідні додатки до декларації, а також додати до декларації копії первинних документів.

Податківець наголосила, які доходи підлягають обов’язковому декларуванню, які терміни подання податкової декларації та сплати задекларованих зобов’язань. 

Крім того, Олена Мухіна розповіла присутнім про можливість отримання податкової знижки за понесеними витратами у 2022 році. Вона зазначила, що для отримання відшкодування з бюджету сплаченого податку на доходи фізичних осіб платникам необхідно подати податкову декларацію про майновий стан і доходи не пізніше 31 грудня 2023 року.