Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На зустрічі в Надвірнянській міській раді податківці розповіли про актуальні питання податкового законодавства

опубліковано 24 квітня 2023 о 13:27

Заступник начальника Надвірнянської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Богдан Нагорняк нещодавно прийняв участь у роботі депутатської комісії з питань промисловості, підприємництва, інвестицій, містобудування та архітектури Надвірнянської міської ради.

Учасники зустрічі розглянули актуальні питання податкового законодавства, а саме надходження до місцевого бюджету майнових податків та заходи, які необхідно вжити для інвентаризації нерухомості на території громади.

Представник податкової служби ознайомив спеціалістів міської ради та членів депутатської комісії із інформацією, яку можна використовувати в поточній роботі з метою наповнення бюджету Надвірнянської міської територіальної громади. Також, повідомив про можливість надання практичної допомоги  щодо використання електронних сервісів ДПС та звернув увагу присутніх, які доходи необхідно декларувати громадянам, яка ставка застосовується при оподаткуванні доходів, які терміни подання декларації і терміни сплати податкових зобов’язань. 

На зустрічі обговорили важливість проведення роботи щодо залучення громадян до декларування отриманих доходів у 2022 році, а також реєстрації об’єктів нерухомого майна, так як надходження податків з нерухомого майна та податку на доходи з фізичних осіб є основним джерелом наповнення місцевого бюджету громади. 

Крім того, учасники заходу обговорили питання важливості дотримання роботодавцями вимог трудового законодавства, а саме на своєчасне укладення роботодавцями трудових договорів з найманими працівниками та дотримання мінімальних гарантій оплати праці.