Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Яремчанській ДПІ податківці на семінарі розповіли платникам податків про актуальні питання податкового законодавства

опубліковано 21 квітня 2023 о 13:40

Яремчанські податківці нещодавно провели семінар для платників податків, на якому розповіли про декларування громадянами доходів за минулий рік та інші актуальні питання податкового законодавства.

Зокрема, начальник Яремчанської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Юрій Вередюк наголосив, що триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році та звернув увагу присутніх, які доходи необхідно задекларувати, яка ставка застосовується при оподаткуванні доходів, які терміни подання декларації і терміни сплати податкових зобов’язань. За його словами, подати декларацію про майновий стан і доходи громадяни можуть не лише особисто, але й в електронній формі через Електронний кабінет платника. 
Посадовець зазначив, що з метою створення комфортних умов для платників податків – фізичних осіб та спрощення процедури подання декларації про майновий стан і доходи, податкова служба запровадила сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» у приватній частині Електронного кабінету. Юрій Вередюк наголосив, що сервіс є оптимально простим та надає можливість визначивши лише період звітного року отримати з Державного реєстру фізичних осіб – платників податку інформацію про нараховані чи виплачені доходи та податок на доходи фізичних осіб та військовий збір. Крім того, фізична особа може отримати попередньо заповнену декларацію на підставі даних Державного реєстру та відповідні додатки до декларації, а також додати до декларації копії первинних документів як додатки до декларації.

Крім цього, посадовець поінформував про необхідність застосування суб’єктами господарювання, які проводять готівкові розрахунки касових апаратів чи програмних РРО, водночас звернув увагу на умови, за яких підприємці можуть проводити торгівлю без реєстраторів розрахункових операцій, але з використанням КОРО та розрахункових квитанцій. 

Також керівник Яремчанської ДПІ розповів присутнім про порядок нарахування мінімального податкового зобов’язання для тих підприємців, які мають у власності або орендують земельні ділянки сільськогосподарського призначення.