Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Галицькі податківці провели зустріч з представниками Більшівцівської тергромади

опубліковано 18 квітня 2023 о 15:26

Економічний потенціал Більшівцівської тергромади за круглим столом обговорили заступник голови селищної ради Марія Бойчук, представники старостинських округів разом з начальником Галицької ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Петром Сисаком, участь у заході взяли також начальник фінансового відділу Любов Костецька, головний юрист Івано-Франківського МЦ з надання БВПД Галицького бюро Ольга Гелемей та консультант роботодавця Галицького управління Івано-Франківської філії Івано-Франківського ОЦЗ Ірина Тейсар.

На зустрічі обговорено питання пошуку джерел та додаткових резервів фінансування бюджетів, в т.ч. і за рахунок скорочення податкового боргу, проведення належної інвентаризації об'єктів нерухомого майна та земельних ділянок. Зокрема Петро Сисак зауважив, на необхідності здійснення спільних заходів, спрямованих на підвищення податкової дисципліни платника податків.

Начальник інспекції інформував присутніх про новації податкового законодавства та його діючі норми. Зокрема, детально зупинився на порядку застосування РРО чи ПРРО платниками податків в селах чи селищах при здійсненні ними готівкових розрахункових операцій. Також розповів про основні особливості та ключові елементи кампанії декларування доходів, отриманих громадянами у 2022 році та нагадав, у яких випадках подання декларації про майновий стан і доходи є обов’язковим.

Також головний державний інспектор Калуського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС в Івано-Франківській області Володимира Хіміч наголосила на важливості забезпечення своєчасної сплати податків до бюджетів та погашення податкового боргу фізичними особами з плати за землю (орендної плати) та податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки. Окрім того, надано представникам громади списки усіх боржників та  проаналізовано проведену роботу за цим напрямком в розрізі старостинських округів Більшівцівської територіальної громади.

Заступник голови селищної ради Марія Бойчук підняла питання щодо легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, здійснення спільних заходів з проведення роз’яснювальної роботи серед роботодавців щодо дотримання ними вимог чинного трудового законодавства, особливо в частині використання найманої робочої сили, виплати заробітної плати не нижче мінімальної та необхідності укладення трудових договорів. Принагідно, консультант роботодавця Галицького управління Івано-Франківської філії Івано-Франківського ОЦЗ Ірина Тейсар розповіла про активні програми підтримки роботодавців та умови виплати допомоги по безробіттю.