Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці на семінарі розповіли платникам податків Тлумаччини про актуальні питання податкового законодавства

опубліковано 24 квітня 2023 о 13:37

Фахівці Тлумацької податкової інспекції нещодавно на семінарі розповіли платникам податків про декларування громадянами доходів за минулий рік та інші актуальні питання податкового законодавства.

Зокрема, начальник Тлумацької ДПІ Микола Іванішин звернув увагу присутніх на щорічну кампанію декларування доходів громадян та наголосив, які доходи необхідно декларувати, за якими ставками оподатковуються доходи та які терміни та способи подання декларації. За його словами, подати декларацію про майновий стан і доходи громадяни можуть не лише особисто, але й через Електронний кабінет платника. 
Посадовець зазначив, що з метою спрощення процедури подання декларації про майновий стан і доходи громадянами, податкова служба запровадила сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» у приватній частині Електронного кабінету. За його словами, за допомогою цього сервісу фізична особа може отримати попередньо заповнену декларацію на підставі даних Державного реєстру та відповідні додатки до декларації, а також додати до декларації копії первинних документів як додатки до декларації.

Крім цього, посадовець поінформував про необхідність застосування суб’єктами господарювання, які проводять готівкові розрахунки касових апаратів чи програмних РРО, в також зауважив за яких умов підприємці можуть проводити торгівлю з використанням КОРО та розрахункових квитанцій. 

Також Микола Іванішин розповів присутнім про важливість своєчасного укладення працедавцями трудових договорів з найманими працівниками та дотримання мінімальних гарантій оплати праці.