Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Снятинській ДПІ податківці роз’яcнюють громадянам актуальні питання кампанії декларування

опубліковано 13 квітня 2023 о 11:47

Начальник Снятинської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Мирослав Остафійчук на зустрічі з підприємцями Снятинської та Заболотівської територіальних громад розповів про щорічну кампанію декларування доходів та інші  новації законодавства. 

Посадовець зазначив види доходів, які підлягають обов’язковому декларуванню, та наголосив, що з них слід сплатити ПДФО у розмірі 18 відсотків та військовий збір - 1,5%.  За його словами декларацію  про доходи і майновий стан необхідно подати до податкової інспекції до 1 травня поточного року. Громадяни, які мають право на податкову знижку на понесені витрати за 2022 рік можуть подати декларацію до 31 грудня 2023 року. 

Також начальник податкової інспекції інформував присутніх, що у 2023 році власники або користувачі земельних ділянок вперше сплачують мінімальне податкове зобов’язання за свої земельні паї сільськогосподарського призначення та розповів присутнім про формули розрахунку та сплату мінімального податкового зобов’язання. За словами посадовця, якщо земельна ділянка не перебуває в офіційній оренді, тоді сплачувати мінімальне податкове зобов’язання доведеться її власнику, а за наявності офіційного договору оренди платником є орендар.  Громадянам мінімальне податкове зобов’язання будуть  нараховувати фахівці податкової служби.  

Крім того, посадовець звернув увагу на необхідності дотримання норм трудового законодавства та обов’язкове оформлення працедавцями трудового договору з найманим працівником.