Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Городенківщини продовжують активну роз’яснювальну роботу податкового законодавства

опубліковано 13 квітня 2023 о 10:20

Днями начальник Городенківської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Руслан Колодій провів зустріч з підприємцями міста та розповів їм про останні зміни в податковому законодавстві, електронні сервіси ДПС, деклараційну кампанію та ін. 

Зокрема посадовець нагадав про умови перебування на спрощеній системі, порядок та терміни подання звітності платниками єдиного податку, поінформував про введення в дію нових бюджетних рахунків та нові правила заповнення платіжних доручень на сплату податків та ЄСВ, розповів про порядок розрахунку мінімального податкового зобов’язання та умови застосування РРО.

Нагадав Руслан Колодій і про кампанію декларування доходів, зокрема в яких випадках подання декларації про майновий стан і доходи є обов’язковим, в які терміни потрібно подати декларацію та сплатити податкові зобов’язання з ПДФО та військового збору та розповів про платників, які можуть скористатися податковою знижкою.

Також посадовець звернув увагу роботодавців на дотриманні ними вимог трудового законодавства, зокрема укладення договорів з найманими працівниками та виплати їм заробітної плати не менше мінімально встановленого законодавством рівня.

Крім цього, розповів про переваги подання звітності в електронному вигляді та  можливість отримувати актуальну інформацію з питань податкового законодавства через електронні сервіси ДПС.