Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Тлумацькій ДПІ податківці розповіли громадянам про декларування доходів за минулий рік

опубліковано 12 квітня 2023 о 11:36

Нещодавно старший державний інспектор Тлумацької ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Оксана Пахолюк провела зустріч з фізичними особами-підприємцями, на якій розповіла про кампанію декларування доходів громадян, отриманих у минулому році.  Податківець наголосила, які доходи підлягають обов’язковому декларуванню, які терміни та форми подання податкової декларації. За її словами, з метою спрощення процедури подання декларації про майновий стан і доходи, податковою службою впроваджено сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» у приватній частині Електронного кабінету. 

Оксана Пахолюк також розповіла про терміни сплати податку на доходи фізичних осіб і військового збору та зазначила, що з 1 квітня 2023 року діє новий порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції на сплату податків,зборів, єдиного внеску,  однак до 1 липня діє перехідний період, впродовж якого кошти будуть зараховані навіть у разі сплати за попередніми правилами.

Крім того, посадовець звернула увагу присутніх на важливості дотримання роботодавцями трудового законодавства, зокрема легалізації найманої праці, забезпеченні соціальних гарантій працівників.