Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рожнятівщині податківці роз’яcнюють громадянам порядок декларування доходів та інші новації податкового законодавства

опубліковано 14 квітня 2023 о 13:31

Начальник ДПІ Михайло Гирда нещодавно провів зустріч з працівниками та відвідувачами Рожнятівського відділу управління державної міграційної служби в Івано-Франківській області на якій  розповів про актуальні питання податкового законодавства.

Зокрема, посадовець поінформував присутніх про щорічну кампанію декларування громадянами доходів, отриманих впродовж 2022 року, а також розповів, які громадяни зобов’язані подати річну податкову декларацію та в який спосіб її можна надіслати. При цьому, звернув увагу, що з 1 січня 2023 року діє нова форма податкової декларації, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.05.2022 №143 «Про внесення змін до форми  податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи».

Крім цього, Михайло Гирда розповів про електронні сервіси ДПС України та наголосив, що через приватну  частину електронного кабінету громадяни можуть подати декларацію про майновий стан і доходи, отримати довідку про доходи, переглянути розрахунки з бюджетом, та отримати повідомлення-рішення про сплату майнових податків. 

Під час зустрічі повідомив, що з 1 квітня 2023 року новий порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення. 

На завершення заходу Михайло Гирда начальник ДПІ нагадав про норми діючого законодавства щодо застосування РРО чи ПРРО під час здійснення торгівлі чи наданні послуг за готівкові кошти. Однак, якщо торгівля здійснюється у сільській місцевості, то суб’єкти господарювання за умови дотримання певних норм законодавства можуть провадити торгівлю без РРО, але із обов’язковим застосуванням КОРО та РК.