Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці на семінарі розповіли богородчанським платникам податків про декларування громадянами доходів

опубліковано 20 березня 2023 о 13:39

Нещодавно в Богородчанській ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області відбувся семінар для платників податків щодо декларування доходів, отриманими громадянами в минулому році та інших актуальних питань оподаткування.

В.о. начальника Богородчанської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Віктор Гаврилів розповів присутнім про щорічну кампанію декларування доходів громадян, які доходи підлягають обов’язковому декларуванню, яка ставка застосовується при оподаткуванні доходів, які терміни подання декларації та право громадян на податкову знижку. Звернув увагу, що з 1 січня 2023 року діє нова форма податкової декларації, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.05.2022 №143 «Про внесення змін до форми  податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи».  За його словами декларацію про майновий стан і доходи можна подати в електронному вигляді через Електронний кабінет у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи». Скористатися зазначеним сервісом зможуть особи, які мають електронний цифровий підпис, виданий кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг. 

Крім того, податківець повідомив, що в цьому році власники або користувачі земельних ділянок вперше сплачуватимуть мінімальне податкове зобов’язання за минулий рік за свої  земельні ділянки сільськогосподарського призначення. Зокрема, хто має сплачувати, з яких земельних ділянок МПЗ не сплачується, як розраховується мінімальне податкове зобов’язання і т.д. 

Також Віктор Гаврилів нагадав присутнім про обов’язкове застосування РРО чи ПРРО платниками суб’єктами господарювання при проведенні розрахункових операцій, забезпечення використання електронних платіжних засобів та порядок оформлення трудових відносин з найманими працівниками відповідно до законодавства. Посадовець наголосив, що сплата податків та єдиного соціального внеску – це міцна оборона України, гарантований розвиток економіки та зростання рівня соціальної захищеності для кожного.