Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці розповіли тисменицьким платникам податків про декларування громадянами доходів

опубліковано 17 березня 2023 о 15:44

Нещодавно податківці Тисменицької ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області провели зустріч з платниками податків та представниками неприбуткових організацій. На зустрічі начальник Тисменицької ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області  Олександра Гайдей розповіла присутнім про кампанію декларування громадянами доходів, отриманих впродовж минулого року. Посадовець наголосила, що громадяни, які отримали в 2022 році доходи, що підлягають декларуванню, зобов’язані подати до 1 травня 2023 року декларацію про майновий стан і доходи. Водночас зазначила, що скористатись правом на податкову знижку та подати декларацію та копії первинних документів, фізичні особи мають право до 31 грудня 2023 року. 

Декларацію про майновий стан і доходи можна подати в електронному вигляді через Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua) у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи». Скористатись зазначеним сервісом зможуть особи, які ідентифіковані за особистим ключем, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг. 

Крім того Олександра Гайдей розповіла про порядок реєстрації неприбуткових організацій та отримання ними витягу з Реєстру. Посадовець зазначила, що неприбуткова установа може або звернутися до контролюючого органу із запитом про отримання витягу з Реєстру неприбуткових установ та організацій, або подати такий запит засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації. Запит обов’язково повинен бути підписаний керівником або особою, що має право підпису документів неприбуткової організації, із зазначенням дати. 

За Запитом неприбуткової організації контролюючий орган надає їй безоплатно витяг з Реєстру за встановленою формою згідно з додатком 4, який містить відомості про неприбуткову організацію, або повідомлення про відсутність відомостей у Реєстрі згідно з додатком 5.