Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Калуській ДПІ податківці розповіли громадянам про декларування доходів, отриманих у 2022 році

опубліковано 16 березня 2023 о 15:44

Начальник Калуської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Лілія Прокопів під час чергової зустрічі з громадянами  розповіла про кампанію декларування доходів, отриманих у 2022 році та електронний сервіс ДПС  України - Електронний кабінет платника. 

Зокрема, посадовець зосередила увагу присутніх в яких випадках громадяни зобов’язані подавати декларацію про майновий стан і доходи, як заповнити декларацію та в який спосіб її можна надіслати. При цьому наголосила, що подати таку декларацію потрібно до 1 травня 2023 року. Також податківець розповіла про право на податкову знижку громадян, які у 2022 році сплачували за навчання, за оренду житла чи будівництво житла, тощо. За її словами подати декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки можна до 31 грудня 2023 року. 

Посадовець зауважила, що через приватну частину Електронного кабінету громадяни можуть не тільки подати декларацію про доходи та майновий стан, а й отримати довідку про отримані доходи, переглянути розрахунки з бюджетом, повідомлення-рішення про сплату майнових податків та сплатити податкові зобов’язання.