Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові новації, які набрали чинності з початку 2023 року обговорили податківці та платники Тисмениччини

опубліковано 17 лютого 2023 о 09:31

Начальник  Тисменицької ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Олександра Гайдей провела робочу зустріч з платниками податків щодо новацій та застосування податкового законодавства.

Фахівець ДПІ детально розповіла про зміни в податковому законодавстві, внесені зміни до податкової декларації про майновий стан і доходи, податкової декларації з плати на землю, податкової декларації з податку на прибуток підприємств та ряд інших. 

Олександра Гайдей поінформувала, що у 2023 році платники податків, як підприємці так і громадяни зобов’язані сплачувати мінімальне податкове зобов’язання. При цьому розповіла, що є об’єктом для нарахування даного зобов’язання та як розраховується його сума. Водночас зазначила, що громадянам суму мінімального податкового зобов’язання нараховуватиме податковий орган.

Також, нагадала присутнім, що триває кампанія декларування доходів, отриманих громадянами у 2022 році та розповіла про категорії фізичних осіб зобов’язаних подати річну податкову декларацію та тих, що мають право подати декларацію для отримання податкової знижки. За її словами термін подання декларації громадянами, які зобов’язані задекларувати дохід – до 1 травня 2023 року, а для отримання податкової знижки – до 31 грудня 2023 року.

Наприкінці заходу Олександра Гайдей розповіла про право громадян на «податкову амністію», яке завершується 28 лютого 2023 року та про переваги використання суб’єктами господарювання електронних сервісів ДПС.