Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці на семінарі розповіли надвірнянцям про актуальні питання податкового законодавства

опубліковано 10 лютого 2023 о 10:09

Про подання звітності, електронні сервіси ДПС України, одноразове декларування активів фізичних осіб, застосування РРО чи ПРРО суб’єктами господарювання  розповіли на семінарі надвірнянські податківці. 

Зокрема, начальник Надвірнянської ДПІ ГУ ДПС у Івано-Франківській області Василь Гнатюк розповів про можливості сервісу «Електронний кабінет», переваги подання звітності в електронному вигляді. Окрім того зауважив, що платники за допомогою Електронного кабінету можуть отримати адміністративні послуги. 

Василь Гнатюк ознайомив присутніх з особливостями добровільного декларування неоподаткованих активів фізичних осіб. За його словами, до 1 березня п.р. громадяни мають право подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, з яких не були сплачені податки. При цьому зазначив, що в добровільній декларації не потрібно вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів. Детально розповів про активи, які необхідно декларувати, про ставки збору з одноразового декларування, а також про порядок подання одноразової декларації та терміни сплати одноразового збору. 

Також, начальник податкової інспекції наголосив платникам податків на дотриманні вимог трудового законодавства, звернув увагу присутніх, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору та подання до органу податкової служби повідомлення про прийняття працівника на роботу. Як зазначив Василь Гнатюк, неукладання трудових угод з працівниками, виплата зарплат у “конвертах”, не лише зменшує надходження до бюджету, а й позбавляє працівника соціальних гарантій на оплату лікарняних листків та права на пенсійне забезпечення.   

Крім того, Василь Гнатюк нагадав в яких випадках суб’єкти господарювання мають застосовувати РРО, ПРРО, зазначив переваги використання програмних РРО, а також зауважив яка відповідальність передбачена за  використання РРО  чи  ПРРО з порушенням чинного законодавства.