Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Калуської ДПІ розповіли підприємцям про новації податкового законодавства

опубліковано 10 лютого 2023 о 09:27

Про новації податкового законодавства 2023 року розповіла підприємцям Калущини заступник начальника Калуської ДПІ Головного управлінні ДПС в Івано-Франківській області Ольга Будзан.

Зокрема, посадовиця нагадала, який розмір доходу дозволяє цьогоріч перебувати підприємцям на спрощеній системі оподаткування та який розмір єдиного податку мають сплачувати спрощенці 1, 2 та 3 груп.

Також повідомила, що у 2023 році спрощенці, які мають у власності або в оренді землі сільськогосподарського призначення вперше повинні сплатити податок за них. Розрахунок такого податку вони подають разом з декларацією платника єдиного податку.

Нагадала Ольга Будзан і про застосування підприємцями 2-4 груп РРО або ПРРО у разі якщо такий підприємець продає товари чи надає послуги за готівку, і про обов’язкове застосування платіжних терміналів тими СГД, які здійснюють діяльність в населених пунктах з чисельністю більше 25 тис. осіб.

Крім цього, Ольга Будзан поінформувала про деклараційну кампанію. За її словами, щороку з 1 січня до 1 травня громадяни, які у попередньому році отримували неоподатковувані доходи, зобов’яні подати декларацію про майновий стан і доходи, задекларувати їх та сплатити 18 % ПДФО та 1,5 % військового збору.   

Водночас нагадала і про кампанію одноразового декларування. За словами посадовиці, громадяни, які  мають у власності активи, придбані за кошти, з яких не були сплачені податки можуть легалізувати їх, подавши одноразову декларацію та сплативши одноразовий збір. Скористатися такою можливістю, зазначила Ольга Будзан, громадяни можуть ще до 1 березня п.р.

На завершення зустрічі посадовиця розповіла про електронні сервіси ДПС, зокрема про Електронний кабінет платника, та порекомендувала платникам долучитися до офіційних сторінок ГУ ДПС в мережі Фейсбук та на каналі Телеграм, на яких розміщується актуальна інформація щодо застосування податкового законодавства.