Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про нове в законодавстві на семінарі з платниками Рогатинщини

опубліковано 10 лютого 2023 о 09:26

Хто цього річ вперше платитиме МПЗ,та який механізм його розрахунку – одне з питань, яке розглядалося на семінарі в Рогатинській ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області. Так за словами начальника інспекції Тетяни Холяви,  МПЗ – новий платіж, який вперше у ц.р. році сплачуватимуть власники або користувачі земельних ділянок за свої земельні частки (паї) сільськогосподарського призначення. Якщо ж у власника земельної ділянки є офіційний договір оренди – то платіж сплачуватиме орендар. Також за словами посадовиці обов’язок сплати МПЗ не поширюватиметься й на власників земельних ділянок, що перебувають у межах населеного пункту чи дачних (садових) кооперативах. 

Під час семінару учасникам наголосили й на необхідності застосування під час здійснення розрахункових операцій РРО чи ПРРО, а також ознайомили зі змінами в законодавстві щодо застосування суб’єктами господарювання платіжних терміналів.

Принагідно платникам нагадала й про старт щорічної кампанії декларування доходів громадян, та ознайомили з видами доходів, які підлягають обов’язковому декларуванню, а також звернула увагу на можливість до 1 березня ц.р. скористатися податковою амністією, та легалізувати за зниженою ставкою збору неоподатковані в минулому активи громадян.