Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч у форматі «круглого столу» відбулась в Долинській ДПІ

опубліковано 10 лютого 2023 о 09:25

Нещодавно, начальник Долинської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Олена Байко провела зустріч із платниками податків у форматі «круглого столу», під час якої розповіла про кампанію щорічного декларування  доходів громадянами, «податкову амністію» тощо. 

Олена Байко зазначила, що обов’язок  подати Податкову декларацію про майновий стан і доходи виникає у громадян, які протягом звітного року отримували доходи не від податкових агентів, тобто, від фізичних осіб, які не зареєстровані підприємцями. За словами посадовиці, це можуть бути доходи від надання в оренду власного рухомого або нерухомого майна, надання інших послуг чи виконання робіт, продажу власного майна, отриманої спадщини чи подарунків від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступенів споріднення,  іноземні доходи тощо. 

Посадовиця детально розповіла про порядок заповнення нової форми Податкової декларації про майновий стан і доходи, звернувши увагу, що корисну інформацію щодо декларування доходів громадян можна дізнатися на вебпорталі ДПС у спеціально створеному тематичному банері. 

Разом з тим начальниця ДПІ нагадала про кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування активів. Тобто, за словами Олени Байко,  до 1 березня цього року громадяни мають змогу легалізувати активи, при придбанні яких не були сплачені податки або сплачені не в повному обсязі. Декларацію слід подавати до податкового органу за своїм місцем реєстрації  лише в електронному вигляді. 

Також розглянули питання застосування  касових апаратів платниками єдиного податку II-IV груп, належного оформлення трудових відносин, погашення податкового боргу та правильності заповнення реквізитів платіжних документів для сплати податків.