Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці провели робочу зустріч з посадовцями Коломийської міської ради

опубліковано 26 січня 2023 о 15:52

Днями начальник Коломийської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Іван Кирик провів робочу зустріч з посадовцями Коломийської міської ради.

Ключовим питанням порядку денного було питання сплати місцевих податків і зборів, зокрема земельного податку, орендної плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, акцизного податку. Учасники засідання дійшли згоди, що відкрита співпраця органів ДПС та місцевого самоврядування дасть можливість виконання місцевого бюджету у 2023 році.

Обговорили і питання ліквідації заборгованості по платежах до місцевого бюджету, взаємодії територіальної громади та податкового органу в напрямку наповнення бюджету, формування звітності, планування тощо.

Також, розглянуто питання одноразового (спеціального) добровільного декларування. Іван Кирик нагадав присутнім, що «податкова амністія»  дозволяє легалізувати активи, при придбанні яких не були сплачені податки або сплачені не в повному обсязі, за пільговою ставкою – від 2,5 відс. до 9 відсотків. При цьому акцентував, що подати декларацію в рамках «податкової амністії» можна до 1 березня 2023 року і виключно в електронній формі.

Принагідно начальник ДПІ поінформував посадовців про початок кампанії декларування доходів, отриманих громадянами у 2022 році, яка триватиме до 1 травня 2023 року та розповів про переваги використання електронних сервісів податкової служби, зокрема «Електронного кабінету» для подання податкової декларації про майновий стан і доходи.

Наостанок Іван Кирик нагадав, що для оперативної комунікації податкової служби з бізнес-спільнотою і громадськістю функціонує електронна скринька комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Івано-Франківській області за адресою if.ikc@tax.gov.ua