Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Тлумацькій ДПІ податківці роз’яснюють особливості одноразового добровільного декларування активів

опубліковано 25 січня 2023 о 16:18

Начальник Тлумацької ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Микола Іванишин на черговій зустрічі розповів платникам про особливості одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб та інші актуальні питання податкового законодавства.

Керівник податкової інспекції розповів про об’єкти оподаткування та про ставки збору одноразового декларування, а також наголосив, що подати одноразову добровільну декларацію громадяни можуть до 1 березня 2023 року. У разі подання декларації декларант має нарахувати самостійно одноразовий збір та сплатити його протягом 30 календарних днів. Микола Іванишин зауважив, що подання такої декларації та сплата у повному обсязі суми збору звільняє такого декларанта від відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства.

Крім того, посадовець наголосив на важливості дотримання платниками податків чинного податкового законодавства, зокрема у сфері застосування РРО та програмного РРО.  Також розповів присутнім про можливості сервісу «Електронний кабінет», як громадянину подати декларацію про майновий стан та доходи та переваги подання звітності в електронному вигляді.