Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Рогатині тривають зустрічі податківців з платниками податків

опубліковано 25 січня 2023 о 12:59

Начальник Рогатинської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Тетяна Холява провела робочу зустріч із платниками податків Рогатинщини.

Начальниця Рогатинської ДПІ Тетяна Холява ознайомила присутніх з новаціями податкового законодавства, зокрема щодо зміни розміру мінімальної заробітної плати з 01.01.2023 року, розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб і, відповідно, зміни сум єдиного податку, які необхідно буде платити суб’єктам господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування.

Розповіла посадовиця  і про запровадження мінімального податкового зобов’язання. За її словами, мінімальне зобов’язання зі сплати податків необхідно сплатити платникам податків за користування або володіння сільгоспугіддями.

Також Тетяна Холява нагадала, що з 1 січня 2023 року розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року та зазначила випадки, в яких подання декларації про майновий стан і доходи є обов’язковим. Водночас звернула увагу, що для зручності  та спрощення процедури декларування доходів, в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу.

Крім цього, начальниця повідомила про можливість до 1 березня п.р. скористатися правом на податкову амністію, тобто легалізувати активи, при придбанні яких не були сплачені податки або сплачені не в повному обсязі.

Також за словами Тетяни Холяви, платники, для оперативної комунікації з податковою службою мають можливість звертатись  на електронну скриньку комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Івано-Франківській області за адресою if.ikc@tax.gov.ua