Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підсумки минулого року та стратегічні напрямки подальшої співпраці обговорили надвірнянські податківці з чиновниками РДА

опубліковано 26 січня 2023 о 15:58

Підсумки минулого бюджетного року та подальші перспективи економічного розвитку Надвірнянщини в умовах  воєнного стану обговорили під час робочої зустрічі начальник Надвірнянської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківська Василь Гнатюк. Відтак, Василь Гнатюк зауважив, що сьогодні країна потребує від кожного насамперед сумлінної сплати податків, оскільки це укріпить обороноздатність держави перед ворогом.

Одним з джерел наповнення бюджету, слушно зауважив Василь Гнатюк, є скорочення податкових боргів. Однак, лише спільними зусиллями податкової служби з органами місцевої влади, можна досягти ефективного результату в даному напрямку роботи.

Також головний податківець Надвірнянщини наголосив на необхідності широкої популяризації щорічної кампанії декларування доходів громадян, яка стартувала з 1 січня цього року, детально зупинився на видах доходів, які підлягають обов’язковому декларуванню. Принагідно, начальник податкової інспекції нагадав і про податкову амністію, яка триватиме ще до 1 березня 2023 року. А тому, потенційні декларанти ще мають трохи часу, щоб розпочати податкову історію з чистого аркуша.

У ході діалогу також обговорено особливості застосування РРО чи ПРРО суб’єктами господарювання, які провадять готівкову торгівлю, зокрема Василь Гнатюк зазначив, що навіть у випадку, коли підприємець здійснює торгівлю у сільській місцевості і є відповідне рішення сільської чи селищної ради про необов’язковість застосування касових апаратів, такі торгівці зобов’язані вести КОРО.

Окремо податківець зупинився  на можливостях електронних сервісів ДПС, як альтернативи ЦОП. Онлайн спілкування з податковою службою, зазначив Василь Гнатюк, дозволяє платнику швидко та ефективно вирішити питання, та є особливо актуальним на час воєнного стану в країні, коли багато громадян не мають змоги особисто прийти до податкової служби.

Також учасники заходу погодили подальший спільний план роботи на рік та домовилися про наступну зустріч.