Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства розповіли фінансистам Дубовецької територіальної громади

опубліковано 25 січня 2023 о 09:36

Нещодавно начальником Галицької ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Петром Сисаком проведено робочу зустріч з працівниками фінансового відділу Дубовецької територіальної громади.

На зустрічі обговорено питання щодо виконання бюджету громади за 2022 рік, щодо забезпечення та своєчасного обміну інформацією для збільшення додаткових надходжень до бюджету та стимулювання суб’єктів господарювання до податкової дисципліни, питання щодо резервів наповнення місцевого бюджету за рахунок погашення податкового боргу та проведення інвентаризації об’єктів нерухомого майна та земельних ділянок.

Петро Сисак розповів про основні особливості та ключові елементи проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування. А саме, розповів про активи та об’єкти, які підлягають декларуванню, розрахунок бази для нарахування збору, ставку збору, хто може бути декларантом і яким чином здійснюється декларування. Також начальник Галицької ДПІ звернув увагу присутніх на те, що термін проведення одноразового добровільного декларування активів громадянами продовжено до 1 березня 2023 року.

Крім того, посадовець розповів про нововведення в податковому законодавстві, про порядок застосування РРО або ПРРО платниками податків, про здійснення розрахункових операцій в режимі офлайн, про необхідність відображення в чеках РРО чи ПРРО усіх обов’язкових реквізитів, хто має право здійснювати розрахунки без застосування касового апарату з використанням РК та КОРО при здійсненні роздрібної торгівлі на території села(селища) товарами та про ведення обліку товарних запасів підприємцями в місцях продажу товарів тощо.