Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавств, які з нового року вже вступили в дію обговорили платники та податківці Тисмениччини

опубліковано 25 січня 2023 о 09:31

Працівники Тисменицької ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області активно продовжують проводити роз’яснювальну роботу серед платників податків громади.

Так, під час чергової зустрічі начальник інспекції Олександра Гайдей ознайомила відвідувачів з новими розмірами ставки єдиного податку для ФОП, які перебувають на 1-2 групах спрощеної системи оподаткування, та нагадала  діючу ставку ЄСВ.

Також посадовець акцентувала увагу платників на можливості до 1 березня цього року прийняти участь у податковій амністії. Для реалізації права на спеціальне добровільне декларування громадянину необхідно подати одноразову декларацію до Державної податкової служби через Електронний кабінет та сплатити одноразовий збір.

Олександра Гайдей також проінформувала тисменичан про запровадження мінімального податкового зобов’язання за земельні ділянки сільськогосподарського призначення для суб’єктів господарювання та громадян.

Окрім того, податківець звернула увагу, що вже стартувала нова кампанія декларування доходів громадян, та перелічила види доходів, які підлягають обов’язковому декларуванню.

Наостанок Олександра Гайдей нагадала присутнім про необхідність застосування РРО чи ПРРО при здійсненні готівкових розрахунків з покупцями, (дана норма законодавства не застосовується до спрощенців 1 групи, або ж до суб’єктів господарювання, які провадять свою діяльність у сільській місцевості, де за рішенням сільської чи селищної ради дозволяється провадити торгівлю без реєстраторів розрахункових операцій). Однак, слушно зауважила Олександра Гайдей, фіскалізація готівкових операцій підакцизної групи товарів є обов’язковою, не залежно від типу населеного пункту, де провадиться така діяльність.