Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рожнятівщині податківці продовжують роз’яснювати особливості одноразового декларування активів фізичних осіб

опубліковано 13 грудня 2022 о 13:05

Під час чергової зустрічі начальник Рожнятівської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Михайло Гирда розповів присутнім про основні норми одноразового (спеціального) декларування активів фізичних осіб. Зокрема, хто може скористатися одноразовим добровільним декларуванням та протягом якого періоду потрібно декларувати активи. Також звернув увагу на об’єкти добровільного декларування, за якими ставками оподатковуються доходи, в які терміни необхідно сплачувати податок, а також які активи не потрібно декларувати.

Посадовець зауважив, що подати одноразову декларацію має право безпосередньо декларант і зробити це він зможе через свій Електронний кабінет платника. Після подання такої декларації громадянин має 30 календарних днів для того, щоб сплатити визначений ним одноразовий збір. У разі несплати суми збору декларація вважатиметься не поданою.

На завершення заходу Михайло Гирда розповів про роботу електронних сервісів ДПС, зокрема Електронний кабінет, за допомогою якого платник може досить швидко отримати необхідну податкову інформацію та дізнатися про стан розрахунків з бюджетом.