Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці на семінарі розповіли підприємцям Долинщини про актуальні питання податкового законодавства

опубліковано 16 грудня 2022 о 09:34

Начальник Долинської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Олена Байко на черговому семінарі розповіла платникам податків про податкову амністію, порядок застосування РРО та ПРРО суб’єктами господарювання, електронні сервіси ДПС та інші актуальні питання податкового законодавства.

Зокрема, посадовець наголосила присутнім що одноразове спеціальне добровільне декларування активів фізичних осіб продовжено до 1 березня 2023 року. Також повідомила які об’єкти можна задекларувати, ставки податку, терміни подання декларації та cплати одноразового збору та які категорії фізичних осіб можуть скористатися правом на одноразове (спеціальне) добровільне декларування.

Посадовець звернула увагу платників податків на своєчасну сплату податків і зборів до бюджету, на порядок оформлення трудових відносин з найманими працівниками та наголосила, що для оперативної комунікації податкової служби з бізнесом і громадськістю функціонує електронна скринька Комунікаційної податкової платформи ГУ ДПС в Івано-Франківській області.

Крім того, Олена Байко розповіла про електронні сервіси ДПС, застосування реєстраторів розрахункових операцій суб’єктами господарювання та про право громадян, які є платниками податку на доходи фізичних осіб на податкову знижку. Посадовець акцентувала увагу платників податків на перевагах застосування програмних РРО при веденні господарської діяльності та детально роз’яснила порядок їх реєстрації.