Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Конструктивна комунікація платників податків та податківців Косівщини

опубліковано 13 грудня 2022 о 11:43

У Косівській ДПІ Головного управління відбулася чергова зустріч з платниками податків району. Такі заходи, наголошує начальник інспекції Оксана Мельниченко, сприяють підвищенню податкової обізнаності громадськості та налагодженню продуктивної взаємодії з бізнесом.

Під час зустрічі Оксана Мельниченко нагадала платникам про можливості та переваги, які надає декларантам податкова амністія, та зауважила, що кампанію декларування активів продовжено до 1 березня 2023 року. Окрім того, податківець зазначила, що громадяни можуть також скористатися податковою знижкою та повернути частину витрат, які були ними здійснені в 2021 році.

Окремо зупинилася керівник інспекції на особливостях застосування РРО та ПРРО представниками спрощеної системи оподаткування, зокрема й тих, хто здійснює торгівлю в сільській місцевості.

Цікавилися платники також механізмом нарахування податку на нерухоме майно, відмінного від земельної ділянки, земельного та транспортного податків та можливостями повести звірку з даних нарахувань. Тож Оксана Мельниченко запевнила, що громадяни у випадку виявлення ними розбіжностей в ППР можуть надати уточнюючі документи до ЦОП та виправити неточності. Принагідно нагадала, що майнові податки громадянам необхідно сплатити впродовж 60 днів з дня отримання податкового рішення про нарахування.

Актуальною темою обговорення стали також питання добросовісної сплати податків платниками громади та недопущення ними виникнення податкових боргів. Адже в цей вкрай складний для держави час, слушно зазначила Оксана Мельниченко, усі повинні працювати на спільну Перемогу.