Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Діалог платників податків та податківців Снятинщини

опубліковано 07 грудня 2022 о 16:31

У Снятинській ДПІ відбулася чергова зустріч з платниками податків для обговорення актуальних норм податкового законодавства. Зокрема, платників цікавили питання необхідності застосування касових апаратів при здійсненні готівкової торгівлі, а також механізм проведення таких операцій на час вимкнення електроенергії. Начальник інспекції Мирослав Остафійчук зазначив, що у таких випадках підприємці можуть використовувати КОРО, однак після відновлення електроенергії всі розрахункові операції потрібно обов’язково провести через РРО.

Також податківець розповів про функціональні можливості електронних сервісів податкової служби та зупинився на перевагах он-лайн спілкування з податковою службою. Зокрема, зазначив, що за допомогою Електронного кабінету користувачі мають змогу без візитів до податкової служби подати звітність, заяви, перевірити сплату податкових платежів, нарахування податків тощо.

Мирослав Остафійчук наголосив на необхідності своєчасної сплати податків, зокрема й майнових, надходження яких спрямовуються до бюджетів тергромад та використовуються для покращення їх інфраструктури та реалізації соціальних проектів.

Окрім того, керівник інспекції нагадав відвідувачам ЦОП про можливість  легалізувати неоподатковані активи в рамках податкової амністії, термін дії якої продовжено до 1 березня 2023 року.