Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В які терміни потрібно сплатити майнові податки та що робити у випадку невідповідності даних, зазначених в ППР розповідали тлумацькі податківці

опубліковано 02 грудня 2022 о 15:09

Сплати майнові податки потрібно продовж 60 днів з моменту отримання ППР, про це під час зустрічі з платниками повідомив начальник Тлумацької ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Микола Іванишин. До речі, цього року громадяни мають можливість отримувати податкові повідомлення-рішення про сплату майнових податків – податку на нерухомість та плати за землю – в електронному вигляді через Електронний кабінет. Якщо з якихось причин платник не отримав повідомлення від податкової служби, то він може отримати його, звернувшись до ЦОП, зазначив податківець. У випадку виявлення розбіжностей між даними, зазначеними у податковому повідомленні-рішенні та документами на право власності, громадяни можуть звернутися до Центрів обслуговування платників та провести звірку. Після виправлення неточностей платнику перерахують податкові зобов’зання та нададуть нове ППР.

Також Микола Іванишин нагадав, що від сплати земельного податку звільняються інваліди 1-2 груп, особи, що виховують трьох і більше дітей неповнолітнього віку та пенсіонери за віком.

Нагадав керівник ДПІ і про кампанію одноразового декларування неоподатковуваних в минулому активів та зазначив, що вона триватиме до 1 березня 2023 року, а також звернув увагу громадян на можливість отримання податкової знижки та ветерани війни.

Наостанок керівник інспекції наголосив, що своєчасна та добросовісна сплата податків до бюджетів всіх рівнів це не лише чисте сумління, а й вагома допомога державі у боротьбі з агресором.